вівторок, 12 серпня 2008 р.

Ліцензійний договір

Ліцензійний договір №_______

м. „___” ________2008 року

Ліцензіар: ________________, в особі директора __________, який діє на підставі Статуту, та
Ліцензіат: ________________, що іменується надалі "Покупець", в особі ____________, що діє на підставі _____________, які надалі іменовані разом як Сторони, а окремо – Сторона, уклали даний Договір про наступне:

1. Предмет Договору.
1.1. Ліцензіар за винагороду надає Ліцензіатові Ліцензію - право на використання (трансляцію, публічне публікування, використання у сувенірній, рекламній продукції) графічних зображень – логотипів та талісманів __________________ (надалі - логотипів) на безстроковий період, а Ліцензіат зобов’язаний оплатити використання логотипів на умовах визначених взаємною згодою Сторін та викладених у цьому Договорі.
1.2. Кількість, загальний вигляд та назви логотипів вказані у Додатках до цього Договору.
1.3. Технічні і графічні вимоги для використання логотипів Ліцензіара викладені у спеціальних інструкціях – брендбуках. Вартість складання та виготовлення брендбуків входить до вартості Ліцензії, обумовленої даним Договором.
1.4. Право на використання логотипів розповсюджується на всю територію України.
1.5. Передача виключного права на використання логотипів підтверджується Актом прийому-передачі, що укладається у двох примірниках, підписується уповноваженими особами Сторін.

2. Права і обов’язки Ліцензіара.
2.1. Ліцензіар має право:
- вимагати визнання свого авторства шляхом зазначення належним чином свого імені на творі і його примірниках і за будь-якого публічного використання логотипу, якщо це практично можливо;
- вимагати збереження цілісності твору і протидіяти будь-якому перекрученню, спотворенню чи іншій зміні логотипу або будь-якому іншому посяганню на твір, що може зашкодити честі і репутації автора.
- порушити питання про припинення дії Договору, якщо Ліцензіат не усуне недоліки з використання логотипів, або протягом 10 (десяти) календарних днів не підписав Акт виконаних робіт.
- на вимогу Ліцензіата змінювати логотипи..
2.2. Ліцензіар зобов’язаний:
- забезпечувати Ліцензіата інформацією та документами, що стосуються предмету Договору і необхідні для виконання умов Договору;
- підписувати Акт виконаних робіт у разі належної оплати Ліцензіатом логотипів Ліцензіара.

3. Права і обов’язки Ліцензіата.
3.1. Ліцензіат має право:
- на встановлене цим Договором використання права на логотипи, та надавати ліцензії на його використання третім особам на визначеній Договором території;
- вносити пропозиції Ліцензіару щодо зміни логотипів;
- робити запити і одержувати необхідні документи, що мають відношення до предмету Договору та знаходяться у Ліцензіара або у третіх осіб;
- припиняти і призупиняти використання логотипів Ліцензіара на власний розсуд.
3.2. Ліцензіат зобов’язаний:
- використовувати логотипи Ліцензіара тільки в межах, визначених Договорм та законодавством України;
- оплатити в повному обсязі надане право на використання логотипів Ліцензіара, згідно п. 6 Договору;
- повідомляти Ліцензіара в разі отримання скарг чи пропозицій стосовно логотипів;
- не розголошувати будь–які відомості, що становлять предмет Договору;
- при використанні логотипа додержуватись усіх вимог, стандартів і технічних параметрів логотипу у відповідності до брендбуку логотипу;
- повідомляти Ліцензіару на його вимогу всі відомості про хід виконання Договору і, за необхідності, надавати Ліцензіарові документи, що стосуються Договору.

4. Терміни дії.
4.1. Договір є безстроковим.
4.2. Термін дії Ліцензії відповідає терміну дії Договору.
4.3. Ліцензіар може розірвати Договір у випадках порушення п 3.2. Даного Договору.
4.4. Ліцензіат може розірвати Договір у випадках порушення Ліцензіаром п 2.2. Даного Договору.
4.5. Договір може бути розірваний за згодою Сторін.

5. Документи, що підтверджують виконання зобов’язань.
5.1. Документом, що підтверджує передачу Ліцензіатові Ліцензії на використання логотипів Ліцензіара, є Акт приймання–передачі Ліцензії, який складається та підписується уповноваженими на це відповідним чином представниками Сторін разом з підписанням Договору.
5.2. Документом, що підтверджує виконання зобов’язань Сторонами належним чином, є Акт виконаних робіт, який складається та підписується уповноваженими на це відповідним чином представниками Сторін не пізніше 3-х (три) днів з моменту надходження грошових коштів, перерахованих Ліцензіатом, на поточний рахунок Ліцензіара.

6. Сума Договору і порядок розрахунків.
6.1. Вартість Ліцензії на безстрокове використання логотипів становить 8 000 (вісім тисяч) гривень. Вартість вказана з урахуванням ПДВ
6.2.Ліцензіар надає Ліцензіатові рахунки-фактури.
6.3 Рахунки підлягають оплаті протягом 7 (семи) календарних днів після їх одержання Ліцензіатом.
6.4. Оплата здійснюється шляхом перерахування Ліцензіатом грошових коштів на поточний рахунок Ліцензіара.
6.5. Ліцензіар є платниками податку на прибуток на загальних підставах відповідно до чинного законодавства України.
6.6. Днем оплати вважається дата надходження грошових коштів на поточний рахунок Ліцензіара.

7. Відповідальність Сторін.
7.1. За прострочення в оплаті Ліцензіат сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діє на момент прострочення, від простроченої суми за кожний календарний день прострочення.

8. Повідомлення.
8.1. Будь-які повідомлення, заяви, попередження, претензії повинні бути виконані в письмовій формі і вручені під розписку, або надіслані рекомендованим або цінним листом, чи передані по факсимільному апарату або засобами електронної пошти.
8.2. Вимога зацікавленої Сторони підтвердити ідентичність з оригіналом повідомлення, заяви, попередження та/чи претензії, отриманої з використанням електронних засобів, повинна бути задоволена Стороною, до якої пред’явлена вимога, протягом 5 (п’ять) днів з дати її одержання.
8.3. Повідомлення, вказані в п. 10.1., які вимагають доведення до іншої Сторони повинні бути надіслані іншій Стороні не пізніше 3 (три) днів з моменту настання обставин, а в невідкладних випадках негайно.

9. Вирішення спорів.
9.1. Сторони зобов’язуються вирішувати будь–який спір шляхом переговорів та в досудовому порядку.
9.2. У разі неможливості вирішення спору шляхом переговорів та в досудовому порядку, спір може бути передано для вирішення до суду, згідно чинного законодавства України.

10. Форс–мажорні обставини.
10.1. Сторони не несуть відповідальності за невиконання або неналежне виконання умов Договору за умов виникнення форс-мажорних обставин.
10.2. Сторона не має права посилатися на форс-мажорні обставини у випадку, коли вони розпочалися у момент прострочення нею виконання її обов’язків за Договором.

11. Прикінцеві положення.
11.1. Всі положення даного Договору є конфіденційною інформацією, яку жодна з Сторін на має право розголошувати без попередньої згоди іншої Сторони.
11.2. Усі послуги по зміні логотипів є платними та обумовлюватимуться новим Договором
11.3. Договір складено у двох примірниках українською мовою, що мають однакову юридичну силу, по одному примірнику для кожної з Сторін.
11.4. Всі домовленості та угоди, які раніше були укладені між Сторонами з цього ж приводу в письмовій або усній формі вважати такими, що втратили свою чинність.
11.5. У разі зміни місцезнаходження та/або реквізитів, Сторони повинні повідомити про таку зміну в термін 10 (десяти) діб з моменту настання таких змін.
11.6. Доповнення та зміни до цього Договору мають силу, якщо вони укладені в письмовій формі та підписані уповноваженими на це відповідним чином представниками Сторін.
11.7. Додатки до цього Договору є його невід’ємною частиною.

12. Адреса та реквізити Сторін.

Немає коментарів: